VASTUULLISUUS

ENTÄ SITTEN EETTISYYS JA VASTUULLISUUS

Vastuullinen, eettinen ja ekologinen vaatetus on nykyään tärkeämpi kuin koskaan. Kun puhumme vaatetuotannon ja -kaupan vastuullisuudesta, meidän on keskityttävä toimiin, jotka todella vähentävät vaateteollisuuden valtavaa kuormitusta luonnolle ja ihmisoikeuksille. Vaatebrändimme sitoutuu syvällisesti näihin arvoihin, ei vain sanojen, vaan myös tekojen tasolla. Meidän vaatemerkkimme erottuu monesta muusta siksi, että emme tyydy viherpesuun, jossa vastuullisuus jää pelkäksi pintapuoliseksi mainoslauseeksi. Pyrimme varmistamaan, että vastuullisuus ulottuu kaikkiin tuotantomme aspekteihin – materiaaleista valmistusprosessiin, pakkaamiseen ja jätteiden minimointiin.

EKOLOGISUUS: Me käytämme ainoastaan 100 % luonnonkuituja valmistetuissa vaatteissamme. Suosimme erityisesti pellavaa, joka on yksi ekologisimmista materiaaleista. Pellava on kestävä, vähän vettä ja kemikaaleja tarvitseva viljelykasvi, jonka jokainen osa voidaan hyödyntää, mikä vähentää jätettä. Tällaiset vaatteet eivät ainoastaan kestä vuosia, vaan ne ovat myös korjattavissa ja kierrätettävissä, toisin kuin synteettiset materiaalit, jotka usein päätyvät kaatopaikoille tai poltettaviksi.

ZERO WASTE: Tavoitteenamme on "nollajäte" -tuotanto. Käytämme suuremmat ylijäämäkankaat uusiin tuotteisiin, kuten huiveihin, mikä vähentää hukkaa ja edistää kestävää tuotantoa.

PAKKAUKSET: Sitoudumme ympäristöystävällisiin pakkausratkaisuihin. Käytämme Moikka!™ kompostoituvia postituspusseja, jotka on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista, kuten maissista ja sokeriruo'osta. Nämä pussit hajoavat biojätteenä 90 päivässä, vähentäen merkittävästi muovijätteen määrää.

LÄHITUOTANTO JA SOSIAALINEN VASTUU: Suunnittelemme vaatteemme Suomessa ja valmistamme ne lähialueilla, kuten Suomessa ja Virossa, kankaat hankimme Liettuasta ja muualta EU:sta. Tämä ei ainoastaan tue paikallista taloutta ja lyhennä toimitusketjuja, vähentäen hiilijalanjälkeämme, mutta myös mahdollistaa tiiviin yhteistyön ja reilut työolosuhteet tuotantokumppaneillemme. Korostamme läpinäkyvyyttä ja reilua kauppaa koko toimitusketjussamme. Tavoitteenamme on tuottaa laadukkaita, ekologisia vaatteita, jotka kestävät aikaa sekä käyttöä. Me uskomme, että vastuullinen muoti on tulevaisuuden muotia, ja että kuluttajilla on oikeus vaatia enemmän – sekä vaatteidensa laadulta että niiden valmistuksen eettisyydeltä ja ekologisuudelta.

"It was a great honour and pleasure to work with 2wooU designer and the company owner Heli Barić. To be a part of the creative flow, develop exciting styles together, and have fun meetings. All clothes have been created with love and care, and we hope those feelings go further to all consumers."

– Ulvi Kala, Baltic Intertex CEO

KORJAUS- JA MUOKKAUSPALVELU

Lyhennämme vaatteidemme mm. helman ja hihansuut tarvittaessa ilman erillistä maksua. Muut suuremmat korjaukset tai muokkaukset alkaen 55 € (sis. alv 24 %).