MATERIAALIT

LAATUA JA MUKAVUUTTA

Laatu ja mukavuus kulkevat käsi kädessä vastuullisen vaatetuotannon sydämessä. Meidän filosofiamme mukaan laadukas vaate syntyy, kun valitaan parhaita materiaaleja – kuten kestävää pellavaa ja pehmeää puuvillaa – jotka ovat 100 % luonnollisia eikä sisällä synteettisiä aineita, kuten elastaania tai polyesteriä. Laadukkaat vaatteet eivät ainoastaan kestä vuosien käyttöä ja pesua menettämättä muotoaan tai ominaisuuksiaan, vaan tarjoavat myös tarpeeksi väljyyttä vartalonmuutosten varalle. Tavoitteenamme on, että vaatteemme tuntuvat päällä ihanilta, tarjoten samalla vastuullisen valinnan kuluttajille.

PELLAVA - LUONTOA SYLEILEVÄ VALINTA

Pellava, yksi maailman vanhimmista tekstiilimateriaaleista, on ekologisuuden perikuva. Se kasvaa vaatimattomissa olosuhteissa, ei tarvitse keinokastelua, lannoitteita eikä torjunta-aineita, ja se sitoo itseensä hiilidioksidia. Pellavakasvin jokainen osa on hyödynnettävissä, mikä vähentää jätettä ja tekee siitä erinomaisen valinnan ympäristötietoisille kuluttajille.


Pellavan ylelliset ominaisuudet, kuten ilmanläpäisevyys, kestävyys ja mukavuus, tekevät siitä ihanteellisen materiaalin vaatetuotantoon. Pellava on kolme kertaa vahvempi ja kulutuksenkestävyydeltään viisi kertaa parempi kuin puuvilla, ja sen kiilto ylittää puuvillan. Pesu toisensa jälkeen pellava vain pehmenee ja muuttuu vähemmän ryppyiseksi, tarjoten ylivertaista käyttömukavuutta.


Pellava on hypoallergeeninen ja toimii luonnollisena antiseptisena aineena, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan herkälle iholle. Sen kyky imeä kosteutta ja kuivua nopeasti tekee siitä täydellisen materiaalin ympärivuotiseen käyttöön, tarjoten lämpöä kylmällä ja viileyttä kuumalla. Lisäksi pellava hylkii likaa ja suojaa UV-säteilyltä, mikä vähentää tarvetta jatkuvasti pestä vaatteita.

 

 

PUUVILLA - KLASSISEN MUKAVUUDEN LÄHDE

Puuvilla, toinen suosittu luonnonkuitu, tunnetaan pehmeydestään ja hengittävyydestään. Puuvillavaatteet eivät kutita tai ärsytä ihoa, mikä tekee niistä mukavia päivittäiseen käyttöön. Puuvillan hyvä kosteuden imukyky, lujuus märkänä ja hyvä pesunkestävyys ovat ominaisuuksia, jotka tekevät siitä luotettavan materiaalin vaatetuotannossa.

 

PARKKUMI / PUOLIPELLAVAINEN

Pellavan ja puuvillan yhdistelmä, parkkumi, tarjoaa molempien materiaalien parhaat puolet: pellavan lujuuden ja kestävyyden sekä puuvillan miellyttävyyden iholle. Tämä sekoite on ihanteellinen valinta vaatteille, jotka yhdistävät kestävyyden ja mukavuuden, kuten kansallispuvuissa on perinteisesti tehty. Suurin osa mallistomme vaatteista on parkkumia.