INFO

MAAILMA ON (IHANIA) VAATTEITA PULLOLLAAN. MIKSI PITÄÄ OLLA VIELÄ YKSI VAATEMERKKI LISÄÄ?

Paljon maailmalla matkustelleena, olen löytänyt ihania vaatteita ja vaatemerkkejä, jotka ovat erilaisia ja inspiroivia suuriin pintamuodin vaatemerkkeihin verrattuna.

Muutamasta eteläeurooppalaisesta vaatemerkistä on tullut ehdottomia suosikkeja, ja aina kun on ollut tilaisuus, olen ostanut heidän vaatteitaan. Harmikseni olen kuitenkin huomannut, että vaatteiden laatu ei usein kuitenkaan ole ollut hyvä; kankaat ovat pääosin polyesteriä ja elastaania sisältäviä sekoitekankaita, saumat ovat saattaneet revetä, kankaaseen on tullut reikiä tai vähintäänkin nyppyjä, ja useamman pesukerran jälkeen vaate siirtyy ’pihatyövaatteeksi’, tai sitten yksinkertaisesti se vain on laitettava roskiin. Samat ongelmat liittyvät valitettavasti myös lähes kaikkiin muihinkin tällä hetkellä markkinoilla tarjolla oleviin vaatteisiin.

Jos kuitenkin on löytynyt suhteellisen laadukas vaate, joka on kestänyt pidemmän ajan, niin sitten on oma kroppani saattanut muuttua niin, että vaate ei enää mahdukaan tai istukaan kunnolla päälle.

Olen aina rakastanut 100 % luonnonmateriaaleja ja erityisesti pellavaa. Ihania pellavavaatteita onkin paljon tarjolla, mutta niissä käytetyt pellavakankaat ovat pääosin kaikilla vaatemerkeillä samantyyppistä ’peruspellavakangasta’, eikä markkinoilla olevia upeita ja erilaisia pellavakankaita ole kovinkaan paljoa hyödynnetty.

 

MIKÄ IHMEEN 2wooU?

2wooU on uusi suomalainen eettinen ja ekologinen vaatemerkki, jonka vaatteet ovat laadukkaita 100 % luonnonmateriaaleista valmistettuja, ajan ja vartalon muutokset kestäviä. Tuotamme vaatteita, jotka eivät puolen vuoden päästä päädy ’pihatyövaatteiksi’ tai siivousräteiksi, jotka ovat helppoja ylläpitää, ja joissa mikään ei purista eikä kiristä.

Vaatemerkin nimeksi valikoitui 2wooU. Englannin kielen sana ”woo” tarkoittaa suomeksi kosiskelua, liehittelyä tai riiaamista. 2wooU lausutaan käytännössä ”two woo U” tai ”to woo you” tai suomalaisittain "tu wuu juu", eli vapaasti suomennettuna ”kosiskelen sinua”. Haluankin kosiskella sinua kokeilemaan jotain uutta ja erilaista. Toivon myös, että vaatteet, jotka on tuotettu eettisesti ja ekologisesti kosiskelevat kaikkia muitakin miettimään vaatteiden valinnan kriteereitä.

VAATTEIDEN SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHTA ON

  • Tarjota vaihtoehto pikamuodille ja tuoda asiakkaille jotain aivan uutta ja erilaista.
  • Helppous ja mukavuus; vaatteet, jotka ovat ihanan rennot päällä, pese ja pidä -tyyppiset eli eivät tarvitse silitystä. Vaatteet on suunniteltu siten, että ne sopivat usealle eri vartalotyypille ja -koolle. Mitoitus on hyvin väljä, joten pienin koko sopii niinkin väljästi kuin XS – M, seuraava koko sopii S – L, ja suurin koko sopii L – XXL. Eli vaate voi olla joko hyvin istuva tai sitten ”oversized” – riippuen tyylistäsi.
  • Laadukkuus, kestävyys ja eettisyys; vaatteemme valmistetaan kankaista, jotka ovat 100 % luonnonmateriaalia kuten pellavaa ja jonkin verran puuvillaa.

Toiminta-ajatuksenamme on tuottaa vaatteita kysynnän mukaan. Emme tee suurta varastoa, emmekä tee kausimallistoja. Pyrimme pitämään kysytyimmät mallit mahdollisimman pitkään mallistossa. Lisäämme uusia malleja pitkin vuotta ja tavoitteena on, että vaatteita voi pitää ympäri vuoden.

Ensimmäisen malliston nimi on ”Wanderess”, joka on saanut inspiraationsa Roman Paynen samannimisestä romaanista, joka kertoo vapaudesta ja ajattomuudesta. Vaatteet sopivat niin työhön kuin vapaa-aikaan, ja tärkeintä on, että niissä on mukava olla ja liikkua, tyylikkyyttä kuitenkaan unohtamatta!